Salentein Cuvée Exceptionnelle Brut Blanc de Blancs 'Limited Edition'
Omschrijving

Productomschrijving:

Goudgeel van kleur. Aroma's van groene appel en ananas vermengd met delicate tonen van toast. In de mond fris en fruitig met fijne en aanhoudende bubbels die bijdragen aan deze elegante en intense mousserende wijn.

Ligging:

Afkomstig uit de wijngaarden van El Oasis Estate, in Alto Valle de Uco, 1100 meter boven zeeniveau in de hoog gelegen Uco Valley regio. De wijngaarden profiteren van het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is de beste wijnstreek in het grote Mendoza gebied.

Wijn en spijs:

Deze mousserende wijn is heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij calamari en verfijnde voorgerechten met schaal- en schelpdieren. Een lichte salade met coquilles bijvoorbeeld.

Vinificatie:

De eerste fermentatie vindt plaats op lage temperatuur om zo het frisse karakter van de wijn te bewaren. De tweede fermentatie geschied volgens de Méthode Charmat. Het bezinksel uit de tweede fermentatie blijft in de tank achter en is de basis voor het 'sur lie' rijpingsproces van zes maanden, dit geeft het typische toast aroma.

Salentein Cuvée Exceptionnelle Brut Blanc de Blancs 'Limited Edition'

75 cl Salentein Sparkling Brut Blanc de Blancs Lim. Ed.

€ 16,95
Specificaties
-
12,5
Valle de Uco - Mendoza
Bodegas Salentein – Tunuyan, Mendoza, Argentina
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet