Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon
Omschrijving

Productomschrijving:

De wijn heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, waarin zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade te ontdekken zijn. Een zachte, vlezige en volle wijn met heerlijk rood fruit. Een warme en fluweelachtige textuur en een mooie lange afdronk.

Ligging:

De wijngaarden liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. Het is een vrij vlakke en vruchtbare streek waar het gedurende het jaar warm en droog is. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk. Dit gebied staat vooral bekend om de Primitivo en Negroamaro, maar er zijn ook Montepulciano, Sangiovese en Trebbiano druiven te vinden.

Wijn en spijs:

Heerlijk in combinatie met stevige pastagerechten en volle sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten alsmede romige kaassoorten.

Vinificatie:

Modern gemaakt met controle van temperatuur. 30% van de wijn rijpt verder in grote eikenhouten vaten en 70% rijpt verder in roestvrijstalen vaten. De totale rijpingstijd is 9 tot 12 maanden.

Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon

75 cl Epicuro Negroamaro/Cab. Sauv. SC 2019​

€ 7,75
Specificaties
2019
13
IGP Puglia
Femar Vini, 00078 Monteporzio Catone (Roma) Italia
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet