Errázuriz Estate Reserva Series Merlot
Omschrijving

Productomschrijving:

Deze helder robijnrode Errazuriz Estate Series Merlot wordt gedomineerd door fruit van aardbeien, kersen en pruimen. Hier tussendoor proeft u kruidige hints van balsamico en bitterzoete chocolade. Het zachte mondgevoel met aangename zuren geven u een fijne afdronk.

Ligging:

De Merlot druiven voor de cepage in deze Estate Series komen uit de Curicó valley. De grond vertoont hier gelijkenissen met de beroemde rechter oever in de Bordeaux waar de beste Merlot's vandaan komen. De rijke vruchtbare kleigrond is ideaal voor de ontwikkeling van het typische Merlot karakter.

Wijn en spijs:

Pasta's met gegrilde groenten en kaas zijn zeer goede metgezel bij de Estate Series Merlot van Errazuriz. Probeert u vooral het zachte, volle en licht kruidige karakter van de wijn te laten weerspiegelen in uw gerecht.

Vinificatie:

De druiven vergisten in verschillende batches, als na 20 dagen de suikers omgezet zijn in alcohol gaat 35 % van de druiven in eikenvaten voor een rijping van drie tot zes maanden. Als laatste troef voegt wijnmaker Francisco Baettig een klein percentage Carmenere toe, om de wijn nog net iets meer diversiteit mee te geven.

Errázuriz Estate Reserva Series Merlot

75 cl Erz. Estate Res. Merlot SC 2019

€ 9,95
Specificaties
2019
13,5
Curico Valley
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet