Errázuriz Estate Series Pinot Noir
Omschrijving

Productomschrijving:

Een Pinot Noir uit de Estate Series met een verleidelijke robijnrode kleur. Aroma's van aardbeien, kersen en pruim zijn mooi met elkaar verbonden in deze sappige, frisse rode wijn, die in de afdronk een fijne hint van geroosterd brood heeft.

Ligging:

Deze Pinot Noir uit de Estate Series van Errazuriz komt uit de D.O. Aconcagua Valley, dit gebied heeft een mediterraan klimaat met warme zomerdagen met verkoelende avonden. Het grote verschil in dag en nacht temperatuur stimuleert de druif in zijn aroma ontwikkeling.

Wijn en spijs:

Deze Pinot Noir van Errazuriz is door zijn elegante structuur een fijne wijn om zo te drinken, maar zijn frisse fruitige zuren maken hem ook een prettige partner van pasta met paddenstoelen.

Vinificatie:

Om een zo dynamisch en veelzijdig mogelijke wijn te krijgen wordt de Pinot noir druif tijdens zijn opvoeding gescheiden. 50 % rijpt rustig in lucht dichte rvs vaten, terwijl de overige druiven voor 8 maanden hun opvoeding genieten in Frans eiken. Zo proeft u in deze wijn zowel het frisse fruit terug alsmede een zacht hout gelagerde smaak.

Errázuriz Estate Series Pinot Noir

75 cl Erz. Estate Pinot Noir SC 2017

€ 10,95
Specificaties
2017
13,5
Aconcagua Valley
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet