Errázuriz Max Reserva Merlot
Omschrijving

Productomschrijving:

Mooi en karakteristiek Merlot met een robijnrode kleur die aroma's doet vermoeden van rood en donkerfruit. De Max Reserva heeft daarnaast een fijne balans en structuur gecombineerd met subtiele kruidige hints van geroosterde rode peper en laurierblad. De afdronk is lang en aangenaam.

Ligging:

De Merlot druiven groeien in de Max IV wijngaard gelegen in de Aconcagua Valley. De bodem bestaat hier uit een dikke rijke kleilaag die er voor zorgt dat de planten diep kunnen wortelen. Hierdoor krijgen de planten een mooi dicht bladerdek wat aan de basis staat van de ontwikkeling van suikers en rijpe druiven. Een goed geconcentreerd sap levert u een rijk glas wijn op.

Wijn en spijs:

Een Merlot perfect voor bij stevige schotel met wild, rood vlees, of in combinatie met harde kazen.

Vinificatie:

Tijdens de vergisting van 20 dagen wordt 3 keer daags het sap van onderaf weer bovenop over de schilletjes gepompt. Zo vindt er een intensieve extractie plaats en krijgt de wijn een diepere kleur en een uitgesprokener smaak. Met een hout rijping van 12 maanden, waarvan maar liefst 85 % nieuwe eikenvaten zijn, krijgt deze Merlot zijn mooie hout gelagerde smaken.

Errázuriz Max Reserva Merlot

75 cl Erz. Max Reserva Merlot 2017 nw

€ 14,95
Specificaties
2017
13,5
Aconcagua Valley
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet