Errázuriz Max Reserva Pinot Noir
Omschrijving

Productomschrijving:

De Max Reserva Pinot Noir van Errázuriz heeft een glanzende robijnrode kleur met een paarse zweem. Deze prachtige wijn openbaart aroma's van rood fruit, hints van rozemarijn, rozenbottels en zelfs champignons. De wijn heeft een fijne delicate structuur met een eveneens bijzondere afdronk.

Ligging:

Een fragile druivenvariant uit de bijzondere Manzanar wijngaard in de Aconcagua vallei. Op nog geen 12 km van de kust bied deze wijngaard de goede omstandigheden voor de druif om te rijpen. De koele zeewind en frisse ochtend mist zorgen er voor dat u kunt genieten van fijne zuren en zacht roodfruit.

Wijn en spijs:

Deze Max Reserva is een fijne tafelgenoot en doet het onder andere erg goed bij gerechten als eend en kalkoen, maar ook een pasta met verschillende paddenstoelen is een geweldige combi met deze Pinot Noir.

Vinificatie:

Een voorvergisting op 8ºC zorgt voor extra extractie en geeft deze Max Reserva meer fruitigheid. Als de gewone gisting is afgerond rijpt de wijn 12 maanden op Frans eiken om zo de complexiteit en gelaagdheid in de wijn te vergroten.

Errázuriz Max Reserva Pinot Noir

75 cl Erz. Max Reserva Pinot Noir 2018

€ 14,95
Specificaties
2018
13,5
Aconcagua Costa
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet