L'Avenir Horizon Pinotage
Omschrijving

Productomschrijving:

Een fruitige, sappige rode wijn. Het florale Pinotage component in deze wijn is zeer subtiel aanwezig, zonder afbreuk te doen aan de unieke Zuid-Afrikaanse stijl. Een lichte rode wijn boordevol frambozen, pruimen, rijpe rode kersen en een hint van donkere chocolade. Subtiele tannine. De wijn is meteen op dronk.

Ligging:

De L'Avenir wijngaarden zijn gevestigd in Stellenbosch. Hier bestaat de bodem vooral uit klei, waardoor de druiven genoeg voedingsstoffen hebben om te rijpen. Enkel in de hete en droge periodes wordt er gebruik gemaakt van aanvullende irrigatie omdat de grondwaterspiegel dan uitgedroogd kan zijn. Op 20 kilometer afstand van het wijnhuis ligt de Indische Oceaan waardoor het hele gebied voorzien wordt van een zachte zeewind en de druiven een natuurlijke koeling hebben tegen de middagzon.

Wijn en spijs:

Een goede begeleider bij vleesgerechten zoals struisvogelbiefstuk, wild of gegrild vlees van de barbecue. Ook typisch Zuid-Afrikaanse specialiteiten met vlees passen hier goed bij.

Vinificatie:

De druiven rijpen in roestvrijstalen vaten, onder gecontroleerde temperatuur tussen de 25 en 28 graden. Dit zorgt voor een koude fermentatie.

L'Avenir Horizon Pinotage

75 cl L'Avenir Pinotage (horizon) SC 2018

€ 8,95
Specificaties
2018
13,5
WO Stellenbosch
L'Avenir - Stellenbosch, 7599, Western Cape, South Africa
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet