Ramón Bilbao Edición Limitada
Omschrijving

Productomschrijving:


De Edicion Limitada van Ramon Bilbao kenmerkt zich door zijn intense neus, zacht rijke mondgevoel een indrukwekkende spanning en diepgang. U herkent rijpe blauwe bessen, pruimen,houttonen en peper. De minerale en complexe finish zijn van een ongekende lengte.

Ligging:

Op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel, ligt Finca Valpierre. Hier groeien de Tempranillo druiven die resulteren in het ‘enfant terrible’ van de bodega Ramon Bilbao.

Wijn en spijs:

De ideale serveertemperatuur ligt tussen de 18 en 20 graden Celsius. De internationale keuken zoals Mexicaans en currygerechten zijn een zeer verrassende en spannende combinatie bij deze Rioja wijn. Hammen, paté, worstsoorten, boeuf bourguignon, wildgerechten, harde kazen zijn eveneens uitstekend!

Vinificatie:

In de wijnkelder op de sorteertafels kiest men alleen de beste trossen, met de perfecte druiven. De vergisting in eiken vaten geeft de wijn mooie geïntegreerde houttonen. De Rode Rioja wijn wordt gerijpt gedurende 14 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Ramón Bilbao Edición Limitada

75 cl Ramon Bilbao Edicion Limitada Tinto 2017

€ 16,50
Specificaties
2017
12,5
DOC Rioja
Bodegas Ramon Bilbao SA, Haro, Spain
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet