Salentein Barrel Selection Malbec
Omschrijving

Productomschrijving:

U kunt zich bij deze wijn verheugen op een prachtig mooie lange afdronk, maar wacht! Geniet eerst van de heerlijke geuren en aroma's van rood fruit, bramen, pruimen, chocolade en vanille. Deze malbec uit de Salentein Barrel Selection serie heeft een mooie body en fruitig karakter.

Ligging:

De wijnmaker van Salentein heeft de luxe om te kiezen uit verschillende wijngaarden voor de Barrel Selection. Zo heeft hij de keus tussen het 'El Oasis estate' en het 'La Pampa estate' met dit verschil dat de laatst genoemde wijngaard ruim 200 meter hoger gelegen is. De druiven van 'La Pampa' rijpen onder koelere omstandigheden en ontwikkelen andere aroma's, dit geeft de wijn meer complexiteit.

Wijn en spijs:

De ideale malbec voor bij gegrilde vleesgerechten zoals hazenpeper. Probeer deze Barrel Selection ook lekker na de maaltijd, bijvoorbeeld met harde kazen.

Vinificatie:

Naast het hout gelagerde karakter van de wijn mag het toegankelijke fruit karakter niet verloren gaan, daarom past met 'rack and return' toe tijdens het vergistingsproces. Bij deze techniek worden de schillen uit de wijn gezeefd en vervolgens weer gemengd met het sap, dit voorkomt een 'harde' extractie van scherpe tannine en bitters.

Salentein Barrel Selection Malbec

75 cl Salentein BS Malbec 2019

€ 14,95
Specificaties
2019
14
Valle de Uco - Mendoza
Bodegas Salentein – Tunuyan, Mendoza, Argentina
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet