Errázuriz Aconcagua Costa Sauvignon Blanc
Omschrijving

Productomschrijving:

Een elegante wijn met een bleekgele kleur en groene tinten van citrus. In de neus tonen van grapefruit, hints van passievrucht en subtiele kruiden. In de mond lichte minerale tonen en een mooie zuurgraad die de Sauvignon Blanc zijn frisheid geeft.

Ligging:

De druiven van de Aconcagua Costa Sauvignon Blanc groeien dicht bij de kust in de Manzanar wijngaard. De invloed van de Stille Oceaan en de minerale bodem van kalk, leisteen en klei maken deze wijngaard tot een perfecte plaats voor een zuivere en frisse witte wijn.

Wijn en spijs:

Een asperge wijn bij uitstek, deze Erràzuriz Aconcagua Costa. Ook gerechten met vis of uit de Aziatisch keuken zijn erg lekker in combinatie met deze unieke wijn.

Vinificatie:

Vroeg in de morgen worden de druiven geplukt en spoedig naar de wijnkelder vervoerd. Zo wordt oxidatie voorkomen, want het zou toch zonde zijn als er ook maar iets van het frisse fruit verloren zou gaan. Daarom vergist de wijn in rvs tanks, om zo iedere vorm van zuurstof te weren. Voor extra rijkheid en diepgang rust deze Sauvignon Blanc na de vergisting drie maanden op zijn eigen gist (lie).

Errázuriz Aconcagua Costa Sauvignon Blanc

75 cl Erz. Aconcagua Costa Sauv. Blanc SC 2019

€ 14,95
Specificaties
2019
13
Aconcagua Costa - Manzanar Vineyard
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet