Errázuriz Estate Reserva Series Chardonnay
Omschrijving

Productomschrijving:

De gouden schittering in het glas is de voorbode van heerlijke tropisch fruit. Levendig fris en expressief in de neus met ananas, citrus en passiefruit. De Chardonnay wijn van Errazuriz heeft een mooie structuur, body en fijne afdronk.

Ligging:

Dicht bij de Stille Oceaan met een koelklimaat, in de Casablanca Valley, genieten de druiven van de koele ochtendmist en iets later op de dag de land inwaartse zeewind die de mist doet verdrijven. Ideaal voor de druiven om rijp te worden, maar niet te rijp, en zo krijgt u een heerlijk tropisch glas wijn met een friskarakter!

Wijn en spijs:

De Errázuriz Estate Series Chardonnay is fijne partner in gezelschap van gegrilde visgerechten, Aziatische gerechten en bijvoorbeeld schaal- en schelpdieren.

Vinificatie:

De meeste Chardonnay wijnen hebben een malolactische vergisting genoten, waarbij appelzuur omgezet wordt in melkzuur. Francisco baettig, de wijnmaker, kiest er bewust voor dit niet te doen en zo krijgt u een heerlijke slanke Chardonnay voorgeschoteld. Om de wijn nog wat extra structuur te geven vergist 20 % van de wijn in oude wijnvaten.

Errázuriz Estate Reserva Series Chardonnay

75 cl Erz. Estate Res. Chardonnay SC 2019

€ 9,95
Specificaties
2019
13
Casablanca Valley
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet