Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest
Omschrijving

Productomschrijving:

Citrus, grapefruit en passiefruit mag u verwelkomen in uw neus. Deze prachtige Errazuriz Sauvignon Blanc Late Harvest ontwikkelt zich daarna verder in de smaak met fruit en kruidige tonen. Het mondgevoel is fijn zacht en de levendige zuren geven deze wijn zijn spanning.

Ligging:

Al sinds 1992 groeien er Sauvignon Blanc druiven in de La Escultura wijngaard. Op enkele km 's van de oceaan hebben de druiven een lang groeiseizoen. De zanderige grond beperkt de druiven in een snelle groei en ook dit heeft weer zijn uitwerking op rijpingsperiode van de druiven. Uiteindelijk levert het u een geconcentreerde wijn op met een ongekende lengte.

Wijn en spijs:

De verfijnde aciditeit en fruitige tonen van deze prachtige wijn combineren fraai met patisserie, desserts en vers fruit.

Vinificatie:

De druiven die gebruikt zijn voor de Sauvignon Blanc Late Harvest zijn tijdens hun laatste maand aan de druivenstok aangetast door de Botrytis schimmel. Het levert een ingedroogde druif op met een hoge concentratie aan suikers en bijzonder aroma's van honing en gedroogd fruit. Na een langzame vergisting, rijpt de wijn voor zeven maanden op eikenvaten.

Errázuriz Sauvignon Blanc Late Harvest

37,5 cl Erz. Sauv. Blanc Late Harvest 2017

€ 11,95
Specificaties
2017
12
Casablanca Valley - La Escultura Vineyard
Viña Errazuriz, San Felipe, Chile
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet